Over

Sass ’n Class: voor de eigenzinnig elegante millennial

Welkom op Sass ’n Class, een online lifestylemagazine voor millennialvrouwen die midden in het leven én midden in hun comfortzone staan. Vrouwen die intelligent, ambitieus, doortastend en ijverig zijn, maar die ook met volle teugen van het leven genieten en niet vies zijn van een beetje flierefluiten. Vrouwen die goed voor zichzelf zorgen, maar die ook met veel liefde en plezier klaarstaan voor anderen. Vrouwen die fouten durven te maken, baaldagen hebben, luchtkastelen bouwen en in het luchtledige schreeuwen dat ze het niet weten. Vrouwen die hun dromen in doelen omzetten, vol voor hun passieprojecten gaan en streven naar een leuk leven. Vrouwen die feminist zijn, maar ook romantica. Vrouwen die durven uit te komen voor wie ze zijn en wat ze waard zijn, maar die ook kwetsbaar durven te zijn over hun onzekerheden en littekens. Vrouwen die weten dat het oké is om op je vijfentwintigste nog niet alles in kannen en kruiken te hebben en die niet bang zijn om te breken met verwachtingspatronen over waar ze wanneer zouden moeten staan. Vrouwen die hun eigen succes definiëren en hun eigen pad plaveien, onderwijl advies aannemend én in de wind slaand. Vrouwen met wilde haren, een grote mond, een no nonsens-attitude en een hart van goud. Vrouwen die eigenzinnig én elegant zijn. Vrouwen met sass and class: flair en klasse.

Op Sass ’n Class vind je artikelen over alles wat met onze moderne lifestyle te maken heeft en alles wat onze hartsnaren beroert of onze harten sneller doet kloppen. Van fabuleuze feministische initiatieven tot nieuwtjes op het gebied van films, series, televisie, muziek, games, boeken en ander entertainment. Van Sunday Session-tips voor je ultieme zondag tot verhalen die je móet horen omdat ze je recht in je hart zullen raken. Van tips voor productiviteit en persoonlijke ontwikkeling tot killer foto’s van hotspots in Italië of eigen land. Van passieprojecten en selfcare-rituelen tot lesjes in de kunst van het jezelf gelukkig maken: van je eigen fijne bubbel tot het Grote Leven.

Lees hier het privacybeleid van Sass ’n Class.

Over mij

Mijn naam is Vivian (1994) en ik ben zo’n tien jaar geleden begonnen met bloggen en schrijven over alles waar mijn hart vol van is en mijn toetsenbord van overstroomt. Eerst alleen op mijn eigen persoonlijke blog, maar ik merkte al snel dat dat niet voldoende was: toen mijn schrijfstijl zich ging ontwikkelen, begon ik meer podia te bouwen. Een boekenblog, omdat ik vond dat mijn recensies en achtergrondartikelen over literatuur niet tot hun recht kwamen op een toch vooral persoonlijke website. Ik heb zelfs nog een aparte blog gehad over fictieonderwijs en een paar jaar lang heeft mijn happymaking-blog  het levenslicht mogen aanschouwen, tot ik die schrijfsels toch maar weer verplaatste naar mijn persoonlijke blog en voor de ‘’serieuzere’’ stukken over onderwijs en media mijn toevlucht nam tot Medium. En in de afgelopen jaren heb ik maar liefst drieënhalf keer een Tumblr-blog opgezet: twee daarvan, eentje over Taylor Swift (happy free confused and lonely at the same time, forever)  en eentje over timemanagementgames van GameHouse, staan nog steeds overeind. Met de andere, All Things Viv, over zo’n beetje al het nieuws in de entertainmentwereld waar ik enthousiast van word of bij wijze van spreken van wakker zou liggen, heb ik een knipperlichtrelatie: schrijven over die dingen heb ik altijd het liefst in een soort online magazinevorm willen doen. Niet op mijn persoonlijke blog, niet op een losse Tumblr-flodder met een kleine handvol volgers. En zo voelt het ook een beetje met alle kennis en levenservaring die ik heb opgedaan wat betreft productiviteit, aan jezelf werken, jezelf gelukkig maken en je leven regisseren: het verdient méér, gróter, béter.

Het idee voor Sass ’n Class spookte al langer door mijn hoofd: als ik me mijn toekomst voorstelde, hoorde daar altijd een goedlopend online magazine bij waarop ik zou schrijven over alles wat ik maar leuk en tof en interessant en belangrijk vond. Niet meer allemaal losse blogs, maar één podium waar ik alles op kwijt zou kunnen. Toen ik in de zomer van 2020 aan de vooravond stond van mijn afstuderen en de volwassenheid op de stoep zag staan en S&C steeds harder aan me begon te trekken, besloot ik om het gewoon te doen: een domeinnaam kopen, een gratis WordPress-theme zoeken, een vriend vragen om alles in te stellen… want, nou ja, if it’s still on your mind, it’s worth taking the risk, is één van mijn motto’s, net zoals ‘’ik laat me trekken door waar mijn hart wil dat ik ga’’ – en dat is me altijd prima bevallen.

Dus hier is ze dan: Sass ’n Class. Over alle goudmijnen en mijnenvelden van Het Leven, van mijn eigen bubbel tot de grote boze buitenwereld. Over alles dat mij maakt tot wie ik ben en alles wat de wereld maakt tot wat ze is, over al het mooie en magische en moeilijke en alles ertussenin. Over poëzie, streamingdiensten, je eigen toekomst binnenhalen, de fijne kneepjes van het leven, de knappe staaltjes zelfontplooiing, de heimelijke genoegens en de grote thema’s… over alles dat met flair en klasse een podium en platform verdient, met opgeheven hoofd en stevig kloppend hart.

In het dagelijks leven ben ik redacteur, dichter, romancier en spoken word-artiest, spoonie (iemand met een chronische ziekte) rolstoelvlinder, duizendpoot en dromer. Mijn hoofd gaat veel te vaak veel te snel voor mijn lijf, maar ik leef op een koers van wat ik het allerliefste wil en het allerbeste kan en daar ben ik ontzettend gelukkig mee. Ik woon in Rotterdam, drink de godganse dag door thee (en als het geen thee is, dan zoete witte wijn of gin-tonic) en ben dol op mooie reizen, heerlijke restaurantjes, ritten te paard en gourmetpopcorn bij een live-action Disneyfilm of een goed boek dat ik tot veel te laat blijf lezen. Sass ’n Class is mijn cadeautje aan mezelf en aan alle stoere, ambitieuze, flierefluitende, kwetsbare en liefdevolle vrouwen die leven in superlatieven.

Liefs,
Vivian