Oh boy: trailer voor ”The Kissing Booth 2” onthuld

The Kissing Booth 2 Trailer: Joey King Is Back for Netflix Sequel ...
The Kissing Booth 2' krijgt officiële trailer - newsmonkey
Watch The Kissing Booth 2 (2020) Full Movie Online for Free ...
Finally, de trailer van The Kissing Booth 2 is uit : Amayzine.com

”You’re the only girl who doesn’t fall at my feet.” Roemruchte laatste woorden, want we weten allemaal dat heel het vrouwelijk Netflixpubliek na deze uitspraak als een blok viel voor Noah Flynn… en dat we al sinds de aankondiging van het vervolg op de inmiddels iconische teen flick ”The Kissing Booth” niet kunnen wachten op het vervolg. De hilarische en hartverwarmende romcom uit 2018 maakte samen met To All the Boys I’ve Loved Before deel uit van Netflix’ renaissance van verrukkelijke suikerspinfilms en gaf het startschot voor streamingsucccessen als Candy Jar, The Perfect Date, Sierra Burgess Is A Loser, Dumplin’ en Let It Snow, met Jacob Elordi, Noah Centineo, Jordan Fisher en Justice Smith als aanvoerders van een nieuwe generatie hartendieven. De film zorgde voor een massahysterie van het kaliber ”we weten dat het slecht is, maar het maakt geen klap uit want het is volmaakt fout” en algauw werd duidelijk dat Netflix een goudmijntje in handen had waar absoluut een vervolg op moest komen. En oh boy… dat vervolg nadert nu met rasse schreden, aangezien de officiële trailer sinds vorige week te bekijken is. Riemen vast, want het wordt weer een rollercoaster van de tienerfilm-soort.

The Kissing Booth is gebaseerd op de gelijknamige young adult-roman van Beth Reekles uit 2012, die dankzij schrijfplatform Wattpad – ook verantwoordelijk voor de kickstart van Anna Todd’s After-fenomeen – populair werd en dit jaar een vervolg kreeg dat de basis heeft gevormd voor de tweede film. Het verhaal gaat over Elle (Joey King, na deze film doorgebroken met miniserie The Act) en Lee (Joel Courtney, The Messengers) die al van baby af aan boezemvrienden zijn… maar dat gaat gepaard met een set regels, waarvan de belangrijkste is dat ze niet met elkaars familieleden mogen daten. Uiteraard gaat dat niet helemaal goed, want na jaren van pesterijtjes en vastbesloten negeren wordt Elle toch verliefd op Lees broer Noah (Jacob Elordi, Euphoria)… en dat neemt haar zogenaamde beste vriend haar uiteraard niet bepaald in dank af. Dat alles wordt overgoten met een sausje van een kuskraampje dat Elle en Noah moeten opzetten voor een schoolkermis en dat de twee liefjes bij elkaar brengt.

Oké, voordat we in het vervolg duiken: we moeten even de pleister eraf rukken en toegeven dat The Kissing Booth een ongelofelijk foute film is. Het ”jonkvrouw in nood”-gehalte is vrij hoog, evenals het seksisme in grapjes en verhaallijn: uitgaan met de jongen die je eerder nog intimideerde? Vervolgens verliefd worden op de jongen die jongens heeft lopen bedreigen als ze je mee uit wilden vragen? O, en dan hebben we het nog niet over het aantal scènes waarin Elle plotseling en veel te vaak buiten haar schuld om schrikbarend schaars gekleed is. We kunnen er niet omheen… het is allemaal een béétje problematisch en ook niet bepaald een heel best voorbeeld voor het publiek van tienermeiden – er zijn YA-auteurs die de trends van enemies to lovers en friends’ siblings to lovers beter zouden aangepakt én hebben aangepakt.

Maar, aan de andere kant: als je er als mentaal stabiele, volwassen 26-jarige naar kijkt en met je volle verstand accepteert dat sommige dingen niet helemáál door de beugel kunnen… dan is The Kissing Booth ook een hysterische, hyperactieve en hilarische film en de belichaming van een o zo foute, maar o zo verrukkelijke film om van begin tot eind smakelijk van te genieten – zonder een greintje schaamte. Het is op veel momenten zo belachelijk dat je op de grond glijdt van het lachen, zo vermakelijk en schattig dat je er een perfect suikerspingevoel van krijgt, en, nou ja… als je geen slappe knieën krijgt en in een zwijmelend plasje verandert door Noah en zijn chemie met Elle, dan gaat er iets niet goed. Dat het een vreselijk foute film is, nemen we dan maar gewoon voor lief, want het is fout à la films als Mean Girls, High School Musical en zelfs The Breakfast Club… en tegelijkertijd is het ontzettend iconisch.

Dus, kom maar op met dat vervolg! Eens kijken of de trailer ons al net zo kan vloeren als de eerste film deed…

Oké. Ja hoor. Een nieuwe kuskraam? Eh… wat? Alweer? Je kunt natuurlijk al van mijlenver aan zien komen dat daar óf Noah weer staat… óf die nieuwe knappe gast over wie alle blogs het hebben: Marco, gespeeld door Taylor Zakhar Perez (Embeds) moet Elle het hoofd op hol brengen… want, nou ja, gewoon, her heart flew off to Harvard. Chapeau, schrijvers. Deze krijgen jullie alvast. Maar goed, bij een eerste film die eindigde zoals het geval was kun je verwachten dat er aan beide kanten nieuwe potentiële liefjes zullen opduiken die de kalverliefde op de proef zullen stellen… zoals het ook hoort, want dat is gewoon heel normaal in dit soort situaties. Net als het dilemma van ”ga ik naar de school waar ik altijd van heb gedroomd of naar de school waar mijn vriendje zit”: wat dat betreft zijn er alvast wel wat punten toe te kennen aan de verhaallijn. En, heel eerlijk? Die Marco mag er ook best zijn. Dat ”snack”-moment in de trailer is overigens al genoeg om de giechelmeisje-modus alweer aan te zetten, en hij zou bést eens een soort… Peter Kravinsky kunnen zijn? MAAR gelukkig zit er ook genóeg Noah/Elle in de trailer… ik bedoel, die Flynn Rider-smolder als hij haar van het vliegveld ophaalt met zijn I missed you more-bordje? Yep, daar gaan we. Allemaal instappen, de Noah Flynn-crush-trein vertrekt. En die gaat ook ongetwijfeld op het einde verhaal-station aankomen, want kom op. Het is een Netflix-romcom. Natuurlijk krijgt de jongen om wie het in eerste instantie allemaal draaide, het meisje.

Maar voor het zover is, krijgen we nog een dikke twee uur aan Elle die heen en weer geslingerd wordt tussen twee knappe jongens, vertrouwen wat niet bij haar in de buurt is en vallen voor wat voor het grijpen ligt… en o ja, loyaliteit voor haar beste vriend en liefde voor haar, nou ja, grote liefde. Een flinke dosis drama, een scheut hilariteit, lekker wat mannelijk schoon, een portie twijfels, een snufje tienerqueeste, een vleug romantiek… en daar is The Kissing Booth 2 dan. Oh boy, inderdaad. En nu maar uitkijken naar 24 juli – al kunnen we de eerste film tot die tijd natuurlijk nog naar hartenlust herbekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *