Wil je zien: trailer voor romcom ”The Broken Hearts Gallery”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen, schoenen, tafel en buiten

Ik weet niet of ik regel of uitzondering ben, maar ik heb nog steeds het kettinkje dat mijn eerste vriendje me gaf, een heel leven geleden, op de middelbare school… en in mijn dagboek van toen prijkt ook nog steeds een armzalig gelijmde foto van ons twee. Misschien pleit het voor me dat hij mijn enige vriendje is geweest tot nu toe, maar ik denk dat ik ook in het geval van andere relaties nog wel dingen zou bewaren: een polaroid, een briefje, een cadeautje, zoiets. De gevoelens mogen dan immers veranderd zijn, ik geloof er niet zo in dat liefde afsterft: volgens mij blijft er altijd wel een deel van je nog íets voelen voor iemand met wie je je leven al dan niet bewust niet meer deelt – al is het maar dankbaarheid voor de fijne tijden, of een beetje liefde voor wat ze je hebben geleerd. Maar me echt vastklampen aan de materiële restanten van een verbroken relatie, zoals Lucy, de hoofdpersoon in de nieuwe zomerse romcom The Broken Hearts Gallery, doet? Nee, dank je feestelijk. Dat dan weer niet.

The Broken Hearts Gallery speelt zich af in New York en vertelt het verhaal van Lucy (Geraldine Viswanathan, Miracle Workers) die zich na elke stukgelopen liefde in een cocon van zelfmedelijden stort – vergezeld van alcohol, wanhopige vriendinnen… o ja, en souvenirs van haar relatie. Maar in plaats van een pleister zijn die objecten een soort marteling voor haar, waardoor ze zich de kunst van het loslaten nog niet bepaald eigen heeft kunnen maken… tot ze na een avond zwelgen en zuipen per ongeluk en door een ongelukkig toeval in de auto van Nick (Dacre Montgomery, Stranger Things) belandt. En zoals dat gaat in het land van de Voorbestemde Liefde, blijven de twee elkaar tegenkomen… tot Nick haar uiteindelijk meetroont naar zijn ietwat onrealistisch kolossale appartement, waar Lucy voor haar ogen een museumruimte ziet ontstaan… speciaal voor alle bewijsstukken van verloren liefdes en gebroken harten. Voor ze het goed en wel beseft, is ze trending op sociale media, doneren steeds meer mensen hun rekwisieten en wordt de Gebroken Harten-galerie een beweging die symbool staat voor loslaten en vasthouden. O ja, en natuurlijk is Nick er ook nog. Die verdwijnt niet zomaar uit beeld, hoor.

De film wordt geproduceerd door Selena Gomez, die eerder al achter de schermen betrokken was bij 13 Reasons Why. Als we IMDB mogen geloven, speelt ze zelf ook een rol(letje) in de film en maken onder andere Bernadette Peters en Suki Waterhouse de cast compleet. En heel eerlijk? Het ziet eruit als een liefdesbaby van Netflix-romcom Someone Great en Colleen Hoover-roman Confess: de verhaallijn klinkt als een heerlijke dosis romantische en humoristische New York-magie van ”je wilt er met heel je hart in geloven.” Want zeg nou zelf: als het hier om een echte expositie zou gaan, zou ik in een oogwenk kaartjes kopen, zeker omdat het hele idee van souvenirs van een gebroken hart en het loslaten van kleverige herinneringen om nieuwe dingen te kunnen vastgrijpen een hele zwerm vlinderkriebels doet opvliegen. Laten we tenslotte niet vergeten: vasthouden wat je dierbaar is en wat ooit je hartsnaren beroerde is prima… zolang je je er maar niet zo hard aan vastklampt dat diezelfde hartsnaren in de verdrukking komen in plaats van dat ze opnieuw beroerd kunnen worden.

The Broken Hearts Gallery draait deze zomer in de Amerikaanse bioscopen – helaas is er nog geen nieuws over een Nederlandse releasedatum, maar Netflix kennende zou dat misschien niet eens zo lang hoeven duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *