Wil je zien: trailer voor gloednieuwe young adult-Hulu-serie ”Love, Victor”

Een paar jaar geleden kwam Love, Simon in de bioscoop: de verfilming van de young adult-bestseller van Becky Albertalli was de eerste Hollywood-productie (met o.a. Jennifer Garner en 13 Reasons Why-actrice Katherine Langford – met een homoseksuele protagonist en een coming out-plot. De film deed het ontzettend goed: beroemdheden huurden zalen af om er met hun gezinnen naar te kunnen kijken en net als The Hate U Give werd het bestempeld als ”broodnodig en belangrijk.” Albertalli creëerde met haar boek en de losstaande vervolgdelen daarop een heel eigen wereld: die van Creekwood High School, en het duurde dan ook niet lang voordat streamingdienst Disney+ aankondigde bezig te zijn met een nieuwe versie van Love, Simon – maar dan in de vorm van een serie, een soort spin-off, in dezelfde ”wereld” maar met een andere hoofdpersoon: Love, Victor.

De serie heeft nogal een weg afgelegd: een paar maanden geleden werd bekend dat het niet langer op Disney+ zou verschijnen, maar op Hulu – de zender die bekend is van veel gedurfdere series als The Handmaid’s Tale en het nieuwe The Great. Het deed de gemoederen nogal oplopen, maar eigenlijk waren de reacties op de verschuiving overwegend positief: de move betekende namelijk dat de producenten meer vrijheid hadden om onderwerpen als seks en seksualiteit, geaardheid, gender, alcohol en dergelijke te bespreken… thema’s die, logischerwijs, niet zo goed binnen de familiefocus van Disney+ passen, al kun je daar natuurlijk ook weer allerlei discussies over voeren. Feit is aan de ene kant dat ik me kan voorstellen dat je jonge kinderen liever niet naar een dergelijke serie laat kijken voordat ze de thema’s kunnen begrijpen, maar aan de andere kant vind ik het jammer dat Disney+ er niet voor kiest hier wat inclusiever in te zijn en de boodschap te geven dat ze ook hun wat oudere kijkers graag in staat willen stellen naar films en series te kijken die hen aan het denken en praten kunnen zetten. Dit is hetzelfde verhaal als met de inmiddels roemruchte Lizzie McGuire-reboot waar Disney+ mee bezig was voordat dit werd stopgezet vanwege creatieve meningsverschillen… de Disney-producenten wilden Lizzie nog als dat lieve, brave meisje neerzetten, terwijl Hilary Duff en het terugkerende team van schrijvers pleitten voor een volwassener Lizzie die onenightstands heeft, vloekt en misschien niet de beste keuzes maakt – want dat is nu eenmaal hoe het gaat als je opgroeit en volwassen wordt.

Afijn, terug naar Love, Victor! Deze serie gaat later deze maand in première op Hulu en vertelt het verhaal van Victor, een nieuwe leerling op Creekwood High die nogal worstelt met zijn geaardheid: zoals de trailer laat zien, is hij er nog niet bepaald uit of hij jongens, meiden of allebei leuk vindt, probeert hij vrienden te maken en ook nog eens zijn familie tevreden te houden. Het lijkt erop dat het verhaal van Simon Spier en zijn coming-out inmiddels een legende is op Creekwood, en dus schrijft Victor hem om advies… en gezien het feit dat de oorspronkelijke Simon – Nick Robinson, ook bekend van bijvoorbeeld Everything, Everything – betrokken is als producent én te horen zal zijn als verteller, is het niet ondenkbaar dat hij terug zal schrijven, net zoals met Simon en Blue in het originele verhaal. O, en wie goed kijkt kan zomaar een paar personages uit de film tegenkomen! De cast bestaat verder vooral uit een diverse groep nieuwelingen, en hoewel de trailer verder nog niet heel veel laat zien, belooft er wel genoeg te gebeuren… en aan mannelijk schoon alvast geen gebrek. Team Benji!

Ik ben benieuwd: Hulu is nog niet in Nederland te bekijken, maar wellicht wel binnenkort via Videoland of een andere streamingdienst. Ik vind het in ieder geval heel tof dat ze van de film iets heel nieuws hebben gemaakt, iets dynamisch en interessants dat het thema van seksualiteit en coming-out verder normaliseert en bespreekbaar, maar vooral ook zichtbaar maakt. En als ik het zo zie, is de verhuizing van Disney+ naar Hulu beslist een goede zet geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *