Emma Heesters dropt single ”Waar Ga Je Heen”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en tekst

Emma Heesters is na Davina Michelle misschien wel de bekendste Nederlandse YouTube-zangeres van het moment: ze heeft ruim twee miljoen abonnees, mocht in het voorprogramma optreden van de Amerikaanse coverband Boyce Avenue en deed afgelopen seizoen mee met het inmiddels welbekende programma Beste Zangers. Daar scoorde ze samen met Rolf Sanchez een hit met hun duet Pa Olvidarte en kort daarna raakte ook de Nederlandse muziekindustrie in haar geïnteresseerd: ze nam een nummer op met Tino Martin en Kriss Kross Amsterdam (die ook verantwoordelijk waren voor de megahit Hij Is Van Mij van Maan, Tabitha en Bizzy)… en nu is daar haar eerste Nederlandstalige solosingle.

Waar Ga Je Heen is een lekkere uptempo track – niet te verwarren met de trage, ballade-achtige song met dezelfde titel van Maan – waar de latin pop van maatje Rolf Sanchez een behoorlijke invloed op heeft gehad. De tekst is lekker flirterig en vrolijk, en in de clip zien we hoe Emma er lol in heeft om, in outfits die je zo in je kast zou willen hangen en met jaloersmakend veel flair, een zwoel spelletje met de camera te spelen, even later vergezeld van een vlotte, vermakelijke choreografie. De video barst van de kleuren, alsof ze – overduidelijk nog voor de coronacris – is opgenomen in een idyllisch Spaans dorpje, inclusief mannelijk schoon, en je krijgt er al snel een ultiem festivalgevoel van: oversized zonnebril en een glas ijsthee erbij en het plaatje is compleet. Opvallend is wel dat het melodietje in het refrein exact lijkt op dat van Hij Is Van Mij: de toon is anders, maar het riedeltje is verder precies hetzelfde. Erg? Nee, eigenlijk niet, want het is een onwijs lekker en fris Nederpopnummer met een video die je zo vijf keer opnieuw wilt kijken, in het rijtje van Pa Olvidarte, Loop Niet Weg, Hij Is Van Mij en Zo Kan Het Dus Ook van Maan. Het is in ieder geval een interessante stap voor een YouTuber wier Nederlandse schare fans nog niet echt heel groot is, maar wie weet opent het deuren voor Emma om de nieuwe Maan te worden… de sound is er in ieder geval alvast.

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *