Katy Perry brengt nieuwe single ”Daisies” uit

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, buiten en natuur

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, schoenen, buiten en water

Tweeënhalve maand na de release van haar laatste single, emotionele ballad Never worn White – met een video waarin de 35-jarige popzangeres met prachtige beelden onthulde dat ze in verwachting is van haar eerste kindje – is Katy Perry opnieuw terug met een gloednieuwe track. En wel eentje die, in tegenstelling tot haar losse flodders van nummers Never Really Over, Small Talk en Harleys in Hawaii, de toon moet zetten voor haar nieuwe album dat half augustus zal verschijnen. Het zal haar zesde album en het eerste in drie jaar worden, en als we haar eigen enthousiasme mogen geloven, wordt het een mix van twee doorbraakplaten Teenage Dream, Prism en het controversiële, twijfelachtig succesvolle Witness.

Maar voordat het zover is, kunnen we eerst nog ons hart ophalen bij Daisies, de leadsingle van het nieuwe – nog titelloze – album. Het is een powerhouse anthem zoals we die tegenwoordig wel vaker horen, maar dat doet zeker niet af aan de kracht van de vernuftig geproduceerde track: in de sound, zeker in de pre-chorus, is inderdaad iets van de sterke, niet mis te verstane Witness-sound te herkennen en de manier waarop het refrein rustig en verbeten opbouwt en vervolgens een climax creëert van euforie en onoverwinnelijkheid zorgt voor een geslaagd meezingeffect. De tekst is misschien niet heel origineel, maar dankzij het universele thema van je niet uit het veld laten slaan en gewoon wél gaan voor wat je wilt bereiken en waar je in gelooft komt die empowerment toch echt wel binnen. De Perry-fans zullen er bovendien wellicht ook in horen dat de zangeres na haar vorige, enigszins vergezochte, flink bekritiseerde en donkere tijdperk herboren is, zichzelf en haar geluk en rust heeft teruggevonden. De video, geschoten in een weelderige achtertuin met een intieme homevideo-achtige regiestijl, laat close-ups zien van haar en haar buik, en in enkele shots is ze zelfs volledig naakt, volledig puur, volledig echt, net zoals in de Never Worn White-video. Het is bijna een verademing: geen zware make-up en kort koppie meer, geen distracks en veel te publieke vetes meer, geen experimentele muziek meer… dit is een nieuwe, volwassenere, gelukkigere versie van de Katy van wie we allemaal houden, de Katy die op tournee waarschijnlijk tussen knotsgrote zonnebloemen en paradijsvogels zal gaan staan dansen. De Katy van Prism en Teenage Dream, die wel weer eens de hitlijsten zou kunnen bestormen – sterker nog, Daisies is haar eerste nummer sinds Olympische Spelen-single Rise dat op één is komen te staan in de Amerikaanse iTunes.

Met deze video lijkt het in ieder geval officieel: Katy Perry is terug en beter dan ooit: als we met haar nieuwe album een mix krijgen van suikerspinnen, kauwgom, regenbogen en madeliefjes enerzijds en kwetsbare veerkracht anderzijds, dan zou dat wel eens een absolute knaller kunnen worden. Over de plaat is verder nog niets bekend, dus laten we hopen dat singles Never Really Over, Small Talk, Harleys in Hawaii en Never Worn White deel zullen uitmaken van de tracklist… o, en dat door Selena Gomez afgewezen nummer Grateful (Smile) dat door Katy overgenomen en gereproduceerd zou zijn klinkt ook als iets om reikhalzend naar uit te kijken.

Tot die tijd… laten we hopen dat titel, artwork en tracklist snel bekend worden gemaakt. O, en alsof we nog niet genoeg bewijs hadden dat Katy gelukkiger en gezonder is dan ooit en zich beter in haar vel voelt dan ooit tevoren: ze hield voor Amazon Music een akoestisch thuisconcert met haar band en bracht onder andere Never Really Over en Daisies ten gehore… en wauw, haar stem. Luister en geniet met volle teugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *